Welkom op EllyKnoops.nl

Elly begon met boetseren in het midden van de 90-er jaren. In het begin boetseerde ze zowel kinderpoppen als baby's. Tegenwoordig zijn dat enkel nog baby's. In 2004 boetseerde Elly haar eerste baby voor de productie van poppensetjes voor het rebornen. Deze eerste baby, Eefje, werd gepresenteerd op de Nurnberg Toy Fair.

Eerst werd er alleen geproduceerd in hard vinyl. Na een bezoek aan de IDEX-show in Orlando, Florida, zijn we ook gestart met het aanbieden van poppensetjes in zachter vinyl. Deze setjes zijn meer geschikt voor het z.g. rooten van het haar. Nu worden alleen nog setjes in zacht vinyl aangeboden. En vanaf 2008 brengen we een nieuwe serie setjes uit in nog zachter vinyl en met lange armen en benen: Amy, Chrissy en Bibi.

En in de lente/zomer 2009 volgt het vierde setje uit deze serie: Daphne. Soms worden de baby's geboetseerd naar echte personen. Zo is Elly's meest bekende baby Luca, geboetseerd van haar jongste dochter en Bibi is gemaakt naar gelijkenis van een van Elly's kleinzoons. Natuurlijk zal ik blijven werken aan nieuwe baby's voor setjes. En ik hoop dit nog vele jaren te kunnen blijven doen.

Het winnen van enkele Gold Medals in de jaarlijkse GDS-competition was voor mij erg opwindend.
Maar mijn beste ervaringen heb ik opgedaan door het kunnen ontmoeten van mede poppenmaaksters en verzamelaars in de hele wereld.